Acasă Politic PSD nu ia în calcul suspendarea lui Iohannis

PSD nu ia în calcul suspendarea lui Iohannis

DISTRIBUIȚI

146387 – 21052018 –    PSD nu va propune suspendarea din funcție a președintelui Klaus Iohannis, a declarat liderul partidului, Liviu Dragnea, după ședința Biroului Permanent Național de luni, dar se va uza de toate mijloacele legale și constituționale pentru a răspunde în acest război. ”Noi nu am hotărât să promovăm discuția despre cele două teme, dar nu vrem uităm care este miezul acestei discuții, pentru că turnători a mai avut și va mai avea România. Important pentru noi rămâne conținutul acestei plângeri penale (n.r. plângerea lui Ludovic Orban împotriva prim-ministrului și a liderului PSD), care are elemente de antisemitism. În ceea ce privește suspendarea președintelui, noi tot sperăm că mai există undeva o fărâmă de luciditate. Nu am discutat, nu luăm în calcul suspendarea președintelui, dar nu avem de gând să stăm și să nu facem nimic. Vom utiliza toate mijloacele legale, constituționale, sociale pentru a răspunde”, a precizat Dragnea.

Despre demersul lideului PNL, Dragnea a spus că ”vorbim despre antisemitism instituțional”, abordarea lui Orban fiind ”ceaușistă”. ”În momentul în care citind acea plângere penală se vorbește despre acuzații de înaltă trădare pentru un oficial, care a avut întâlniri oficiale cu șefi de stat și de guvern din altă țară, dincolo de faptul că este o abordare KGB-istă, că este o abordarea ceaușistă, aici este tratat statul Israel, ca o putere străină cu care noi suntem în conflict. După părerea noastră, acțiunea aduce deservicii majore României. Atât cei care au conceput această plângere penală, cât și cei care și-au asumat-o dau dovadă de o mare iresponsabilitate”, a subliniat Dragnea.

Nu în ultimul rând, Dragnea nu a scăpat ocazia să spună că ”asistăm la o încercare de a da jos un guvern și de a prelua într-un mod nelegitim guvernarea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.