Acasă Politic România încearcă să dezvolte relațiile cu Mexicul

România încearcă să dezvolte relațiile cu Mexicul

DISTRIBUIȚI
foto:senat.ro

 146309 – 16052018 –  Iulian-Claudiu Manda, vicepreședintele Senatului, a avut marți, 15 mai 2018, o întrevedere cu delegația Camerei Deputaților a Statelor Unite Mexicane, condusă de deputatul Víctor Manuel Giorgana Jiménez, președintele Comisiei pentru Relații Externe a Camerei Deputaților a Statelor Unite Mexicane. Vicepreședintele Senatului a evidențiat evoluția ascendentă al relațiilor româno-mexicane. În discursul său, senatorul român a pus accent pe importanța diplomației parlamentare, exercitate mai ales prin intermediul grupurilor de prietenie, ca factori de dezvoltare a relațiilor dintre România și Mexic.

Vicepreședintele Senatului a transmis disponibilitatea României de a dezvolta la nivel maxim cooperarea bilaterală dintre cele două state, în domeniul economic.

Senatorul Claudiu Manda s-a referit, explicit, la explorarea unor noi domenii de interes comun, precum energie, agricultură, industria constructoare de mașini, turism, IT sau educaţie. El a subliniat importanța finalizării procesului de negociere pentru modernizarea Acordului Global UE-Mexic, care va aduce beneficii ambelor părți și a arătat aprecierea României pentru sprijinul acordat de Mexic în cadrul organizațiilor internaționale.

La întrevedere au mai participat deputatul Rubí Cardoso, secretar al Comisiei pentru Tineret din Camera Deputaților a Statelor Unite Mexicane și José Guillermo Ordorica Robles, ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România, se arată într-un comunicat de presă.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.