Acasă Politic USR cheamă partidele politice la dezbatere pe tema politicii externe

USR cheamă partidele politice la dezbatere pe tema politicii externe

DISTRIBUIȚI

 146224 – 10052018 –  USR lansează un apel la dezbatere către toate partidele pe tema politicii externe, în contextul în care mizele internaționale în creștere aduc și provocări pe măsură. USR consideră că în actualul context regional și internațional de securitate, ar trebui să fim tot mai activi în plan extern și să contăm pe scena europeană, euro-atlantică și internațională. Chestiunea iraniană nu este decât cea mai recentă picătură din multele care riscă să umple scena relațiilor internaționale și arhitectura de securitate.

“Într-un astfel de peisaj, vedem pe zi ce trece un blocaj tot mai evident al României. Într-o perioadă în care, în actualul context regional și internațional de securitate, ar trebui să fim tot mai activi în plan extern și să contăm pe scena europeană, euro-atlantică și internațională, vedem tendinţa ca un obiectiv constant al României să devină interesul personal al lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi al altor astfel de oameni politici iresponsabili care vulnerabilizează statul român”, a declarat președintele USR, Dan Barna.

USR consideră că România nu mai poate fi lăsată la voia întâmplării. Avem nevoie de responsabilitate și hotărâre în asumarea unor direcții pentru politica externă a României, în raport cu calitatea noastră de membru NATO și UE şi cu Parteneriatul Strategic România-SUA, care nu pot fi la cheremul unor oameni politici condamnați penal care conduc astăzi de facto Guvernul și Parlamentul.

USR lansează un apel către toate partidele politice din România și către reprezentanții principalelor instituții ale statului român, la o dezbatere publică, deschisă și responsabilă asupra politicii externe a României. Întreaga lume se află pe un butoi cu pulbere, iar anumite orientări se schimbă de la o zi la alta. Nu putem lăsa România în voia sorţii, consider USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.