Acasă Politic USR: Nu vă atingeți de pilonul 2, luați de la pensiile speciale!

USR: Nu vă atingeți de pilonul 2, luați de la pensiile speciale!

DISTRIBUIȚI
foto:revista22.ro

146500 – 30052018 – Deputatul USR Claudiu Năsui reclamă că Guvernul ia banii cetățenilor din pilonul 2, în loc să ia banii de la pensiile speciale. După multă speculație a devenit oficial! Guvernul a publicat programul legislativ pe 2018 și pe lista priorităților se află și tăierea contribuției la pilonul 2.

Deputatul USR Claudiu Năsui afirmă că prin această măsură PSD-ALDE vor distruge un sistem de pensii sustenabil din cauza faptului că nu pot face față cheltuielilor sporite inconștient.

“Aceasta este viziunea economică a domnului Vâlcov și a economiștilor roșii de la BNR (Florin Georgescu și Liviu Voinea). O economie centrată pe stat, controlată de politicieni și funcționari din ministere, din care ei să poată lua cât pot de mult. Nimeni nu va mai fi independent într-o astfel de economie pentru că toți vor depinde de ei pentru orice. Pilonul 2 însemna independență față de politic. Însemna că fiecare are o pensie asigurată și că nu mai depindem de cât stabilesc ei punctul de pensie din pix. Din păcate ei ne-au luat șansa asta” explică deputatul USR Claudiu Năsui.

De asemenea, este foarte important ca oamenii să nu creadă minciunile cu pilonul 2 care merge prost sau cu comisioanele care sunt mari și administratorii care fac profit. Cele mai recente date oficiale arată un randament foarte bun de 5.37%. Până în acest moment, acestor fonduri li s-au virat 35.7 miliarde de lei pe care ele, prin investiții bune, le-au crescut la 43.2 miliarde, menționează deputatul USR Claudiu Năsui.

În loc să să atace Pilonul 2, Guvernul PSD-ALDE poate să elimine pensiile speciale ale clientelei politice pentru a face rost de bani. Deputatul USR Claudiu Năsui subliniază faptul că față de anul trecut, conform bugetului pentru 2018, statul român va plăti cu 23% mai mult pentru pensii speciale! Astfel de la 6.6 miliarde cât au costat pensiile speciale în 2017, în 2018 se vor plăti 8.1 miliarde de lei.

“Unde se duc acești bani? De exemplu la foști parlamentari. 728 de foști parlamentari primesc pensii speciale de până la 13,544 lei pe lună! Ca să înțelegem magnitudinea sumei acesteia, gândiți-vă că, în fiecare lună 12 români cu salariu mediu trebuie să muncească și să plătească CAS ca să susțină un singur astfel de parlamentar pensionar de lux. Acesta este sistemul imoral al pensiilor speciale care trebuie desființat.”, a precizat deputatul USR Claudiu Năsui.

Deputatul avertizează asupra faptului că în anul 2018 contribuția către pilonul 2, care trebuia să fie de 4.25% ca să compenseze mutarea contribuțiilor, a scăzut la 3.75%. O scădere de 12% care a dus la 2.1 miliarde de euro să nu mai fie virați către pilonul 2, ci către bugetul de stat.

“Statului nu-i place pilonul 2 pentru că acolo oamenii devin independenți. Nu mai depind de punctajul calculat de un funcționar. Nu mai depinde de valoarea punctului de pensie stabilită din pix de către politicieni. În pilonul 2, politicienii și birocrații devin irelevanți. În pilonul 1, însă, ei sunt în centrul atenției. De aceea PSD și alții asemenea vor putea promite în fiecare campanie că vor crește punctul de pensie. Pentru că în pilonul 1, lucrurile chiar depind de pixul lor” afirmă deputatul USR Claudiu Năsui.

Așadar, pilonul 2 nu trebuie desființat sub nicio formă ci apărat tocmai ca românii sa aibă o șansă la o pensie decentă iar pensiile speciale sa fie abrogate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.