Acasă Social USR susține marșul ”Împreună pentru A8” de la Iași la București

USR susține marșul ”Împreună pentru A8” de la Iași la București

DISTRIBUIȚI

 146304 – 16052018 – USR sprijină marșul organizat de grupurile civice ”Împreună pentru A8” și ”Moldova vrea autostrada” care va avea loc pe data de 19 mai. La marș sunt așteptate câteva sute de mașini care vor pleca din Piața Unirii, din Iași, și vor avea ca destinație finală sediul Guvernului din București. Scopul inițiative civice este de a trage un semnal de alarmă guvernanților responsabili de dezvoltarea infrastructurii rutiere din România pentru a-și asuma măsuri concrete, transparente și reale pentru demararea lucrărilor de construire a autostrăzilor din Moldova, a autostrăzii A 8 (Ungheni-Iași-Târgu Mureș) dar și a autostrăzii A 7 (Buzău-Focșani-Bacău-Roman-Pașcani).

Moldova este singura provincie istorică fără vreun kilometru de autostradă construit, iar consecințele sunt izolarea economică, pierderea de oportunități și de vieți pe șosele.

”Cele două autostrăzi A8 și A7 sunt două axe vitale pentru economia Moldovei. Ambele proiecte sunt ultra întârziate, ținute la sertar și abandonate de guvernarea PSD, așa că oamenii au tot dreptul să fie revoltați. Credem că protestele sunt o metodă justificată de a pune presiune pe construirea autostrăzilor”, a declarat deputatul USR Cătălin Drulă, membru în Comisia pentru transporturi și infrastructură.

Lipsa unei autostrăzi care să lege regiunea Moldovei de Europa înseamnă risipirea anuală a investițiilor și ținerea în sărăcie a locuitorilor din această zonă pentru generații întregi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.