Acasă Politic Victor Negrescu: Alba Iulia va găzdui mai multe reuniuni importante în timpul...

Victor Negrescu: Alba Iulia va găzdui mai multe reuniuni importante în timpul Președinției României la Consiliul UE

DISTRIBUIȚI

146251 – 11052018 –  Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, la Alba Iulia, că municipiul va găzdui mai multe reuniuni importante în timpul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, mandat exercitat în primul semestru al anului 2019.

Victor Negrescu a vorbit despre pregătirea preluării de către România, la 1 ianuarie 2019, a Președinției rotative a Consiliului UE precizând că aceasta va pune în prim plan cetățeanul și nevoia ca Uniunea Europeană să răspundă așteptărilor de zi cu zi ale acestuia.

„România se pregătește de un moment extrem de important în parcursul european: preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene. Vreau să vă spun că mandatul țării noastre va pune în prim  plan cetățeanul și nevoia ca Uniunea Europeană să răspundă așteptărilor acestuia, de fapt să gândească politici care pot fi resimțite de către cetățeni în viața lor de zi cu zi”, a spus Victor Negrescu.

În altă ordine de idei, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a anunțat că Alba Iulia va găzdui o serie de reuniuni importante în timpul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

„Alba Iulia este capitala de suflet a tuturor românilor și este normal să fie inclusă în programul de reuniuni al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. În această logică, în ultima perioadă mai mulți reprezentați ai Guvernului României au venit aici pentru a vedea ce putem face împreună și de a profita de acest moment pentru a vorbi atât de România, cât și de Europa. De fapt, de România în context european. Pentru că într-adevăr avem ocazia, mai ales anul acesta, dar şi anul viitor, să marcăm ceea ce înseamnă rolul nostru în plan european. Zilele acestea am celebrat ziua de 9 mai, Ziua Europei, dar tot în această perioadă sărbătorim 141 de ani de la declarația de independență și tot anul acesta avem Centenarul Marii Uniri. Acestea sunt momente importante, care ne permit nouă să conștientizăm trecutul, pentru a vorbi de viitor”, a spus Victor Negrescu.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, joi, la Alba Iulia, la recepția oficială organizată cu ocazia Zilei Europei de Reprezentanța Comisiei Europene în România. De asemenea Victor Negrescu a avut o întâlnire cu câteva zeci de elevi la Școala „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, cărora le-a vorbit despre beneficiile și oportunitățile statutului de stat membru al Uniunii Europene.

„În acest an, de Ziua Europei, am lansat o serie de consultări cetățenești privind viitorul Uniunii Europene, însă nu ne-am oprit la organizarea unor evenimente ci am mers spre tineri discutând cu elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Aceștia vor fi în viitor cetățenii europeni în mâna cărora se va afla soarta Uniunii Europene și e normal să îi informăm dar și să le aflăm părerea despre cum își doresc să fie Europa”, a mai spus ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.