Acasă Cultura/Media Ziua Regalității, ediție specială a programului Opera la Bibliotecă  la BMB

Ziua Regalității, ediție specială a programului Opera la Bibliotecă  la BMB

DISTRIBUIȚI

 146212 – 09052018 – Joi, 10 mai 2018, începând cu orele 17:30,  bucureștenii sunt invitați la cea de a patra după-amiază muzicală a proiectului Opera la Bibliotecă, o ediție dedicată sărbătoririi Zilei Regalității, care se va desfășura la Sediul Central al BMB, Biblioteca Mihail Sadoveanu.

Programul va fi unul cu adevărat special. Alături de pianistul Ieronim Buga, ne vor încânta vocile sopranelor Daniela Rădulescu și Adriana Dumitriu, tenorului Daniel Stoica și baritonului Odin Ciociea.

Iar dacă artiștii vocali vor interpreta lucrări ale compozitorilor Gaetano Donizetti, Umberto Giordano, George Grigoriu, Pietro Mascagni, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, invitata specială a serii – actrița Crenguța Hariton – va citi publicului atât fragmente din mesajele către români pe care Regele Carol I și Regele Mihai I obișnuiau să le rostească cu prilejul unor astfel de zile de sărbătoare, cât și din memoriile Marilor Regine ale României.

Prezentarea evenimentului este realizată de Crenguța Hariton. Proiectul Opera la Bibliotecă promovează muzica de operă prin intermediul unor artiști consacrați, care, alături de muzicieni aflați la început de drum, împărtășesc cu publicul bucureștean dragostea pentru frumos.

În 10 Mai 2018 va fi însă mai mult de atât, va fi despre ROMÂNI și despre personalități ale unor oameni care au lăsat urme proeminente în istoria acestui popor!  Intrarea este gratuită, iar accesul în sală se face în măsura locurilor disponibile.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice în subordinea Primăriei Municipiului București, a cărei principală misiune este cea de a facilita accesul gratuit și nediscriminatoriu la informare și lectură, atât în spațiile proprii, cât și/sau prin serviciul de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.