Acasă Anchete Interne 14 hoți de combustibil prinți de polițiștii de la Transporturi

14 hoți de combustibil prinți de polițiștii de la Transporturi

DISTRIBUIȚI

146726 – 19062018 – Poliţiştii de la Transporturi Constanța, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliţia Română, au reţinut 14 bărbați, bănuiţi de furt de combustibil.

În urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict şi a șapte percheziţii domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat 7.260 de litri de combustibil, 2.700 de lei, 420 de euro, două autoutilitare, două ambarcațiuni și două motoare de ambarcațiune.

În noaptea de 14 spre 15 iunie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au depistat în flagrant delict 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, în apropierea localității Giurgeni, din județul Ialomița, în timp ce sustrăgeau 3.520 de litri de produs petrolier, din tancurile de consum ale navelor ce tranzitează fluvial Dunărea.

De asemenea, în urma a șapte percheziții domiciliare efectuate în județele Constanța și Teleorman, într-un dosar penal ce viza presupuse infracțiuni de delapidare, tăinuire și furt calificat, polițiștii au descoperit și ridicat două autoutilitare, două ambarcațiuni, două motoare de ambarcațiune, un tractor, o remorcă auto, 3.740 de litri de motorină navală, 420 de euro și 2.700 de lei.

Valoarea totală a bunurilor descoperite este de aproape 125.000 de lei.

La data de 15 iunie a.c., 10 bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, iar la data de 16 iunie a.c., instanța de judecată a emis mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele a 3 dintre aceștia, iar pe numele altor 7 persoane fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

De asemenea, la data de 17 iunie a.c., în cadrul aceluiași dosar penal, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au efectuat un control la bordul unei nave, fiind descoperită o instalație confecționată artizanal.

Aceasta era folosită de personalul ambarcat – 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 51 de ani, la sustragerea de motorină, din tancurile destinate transportului produselor petroliere.

Totodată, în aceeași zi, cei 4 bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Autorității Navale Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.