Acasă Politic Băsescu îl face praf pe Iohannis

Băsescu îl face praf pe Iohannis

DISTRIBUIȚI

146640 – 12062018 – Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, se află ”’într-o situaţie extrem de dificilă”’ indiferent ce decizie va lua în privinţa procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi, totodată, România se confruntă cu ”o pierdere ireversibilă pentru democraţie” prin faptul că preşedintele nu mai poate decide referitor la numirea şi revocarea procurorilor-şefi.

În opinia lui Traian Băsescu, singura soluţie în acest moment, ”pentru a nu reveni la epoca Iliescu-Năstase”, este organizarea unui referendum ”cu câteva întrebări bine gândite şi bine explicate românilor”.

”Preşedintele Iohannis se află într-o situaţie extrem de dificilă cu doar două variante de acţiune şi cu o pierdere ireversibilă pentru democraţie: Prima variantă: să respecte decizia CCR şi să o revoce pe Laura Codruţa Koveşi (LCK) ceea ce îl va pune într-o situaţie extrem de dificilă faţă de propriul electorat; A doua variantă: să nu respecte decizia CCR şi să nu o revoce pe LKC, ceea ce îl descalifică pentru funcţia de preşedinte şi îl pune în faţa unei suspendări. Pierderea pentru democraţie: problema nu este LCK, ci faptul că preşedintele nu mai poate decide cu privire la numirea şi revocarea procurorilor-şefi, această decizie fiind trimisă, prin ministrul justiţiei, înapoi la partid, ca pe vremea lui Năstase. Este foarte interesant de văzut cum va mai putea apăra Preşedintele independenţa procurorilor pe care o clamează în toate declaraţiile publice, când nominalizările vor fi făcute de Dragnea, la partid”, afirmă Băsescu pe contul său de Facebook.

El consideră că s-a ajuns în această situaţie din cauza ”incapacităţii” lui Klaus Iohannis ”de a anticipa ferocitatea PSD de a controla justiţia şi toată puterea, prin comoditate, prin non-combat”.

Băsescu aminteşte că Iohannis a acceptat ”fără să schiţeze niciun gest” desemnările succesive de către PSD ale premierilor Grindeanu, Tudose şi Dăncilă, dar nu a numit un director la SIE, nu a adus clarificări privind politica externă, desemnarea ambasadorilor şi nici a proc

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.