Acasă Politic Cele 27 de avize dispar la reautorizarea lucrărilor în construcții

Cele 27 de avize dispar la reautorizarea lucrărilor în construcții

DISTRIBUIȚI

146855 – 27062018 – În calitate de președinte al Comisiei de Administrație Publică din Camera Deputaților, deputatul Florin Roman a inițiat un dialog cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pe tema practicii neunitare în privința reluării procedurii de obținere a avizelor la reautorizarea lucrărilor în construcții.

În prezent, în funcție de complexitatea lucrărilor, sunt necesare până la 27 de avize și autorizații, dintre care jumătate se obțin de la nivel central. Precizările MDRAP vin să lămurească astfel de situații bizare, în care oamenii sunt puși pe drumuri birocratice stufoase.

Autorizația de construire este valabilă timp de 24 de luni de la emitere. Valabilitatea autorizației se extinde, în cazul lucrărilor începute în acest interval, pe toată durata de execuție a lucrărilor, în conformitate cu proiectul tehnic. În cazul în care aceste lucrări nu sunt începute, întârzierea duce la pierderea valabilității autorizației, fiind necesară emiterea unei noi autorizații de construire.

La solicitarea parlamentarului liberal, MDRAP a venit cu noi clarificări în sprijinul solicitanților: ”În situația în care caracteristicile nu se schimbă față de autorizația inițială se va putea emite o nouă autorizație de construire, fără a fi necesar un nou certificat de urbanism”. Ceea ce înseamnă de fapt că, implicit, nu este necesară reluarea procedurii de obținere a celor 27 de avize/acorduri. Noile precizări sunt cuprinse și într-un ordin de modificare a metodologiei de aplicare a Legii 50/1991. Așadar, mai puține hârțoage, mai puțină birocrație!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.