Acasă Externe Comisarul european Corina Crețu, la Paris

Comisarul european Corina Crețu, la Paris

DISTRIBUIȚI

146859 – 27062018 – Timp de două zile, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu efectuează o vizită oficială la Paris. Înaltul oficial european va participa, la palatul Elysée, la invitația președintelui Emmanuel Macron, la un eveniment în onoarea reprezentanților aleși din regiunile ultraperiferice ale Europei (Assises des Outre-mer).

”Așa cum a subliniat și președintele Jean-Claude Juncker, Comisia Europeană acordă o atenție deosebită, precum și o asistență personalizată pentru dezvoltare, regiunilor ultraperiferice. Propunerea noastră pentru următorul buget pe termen lung al UE va oferi o multitudine de oportunități locuitorilor din aceste regiuni, în special celor tineri”, a declarat comisarul Corina Crețu înaintea vizitei.

În prima zi a vizitei, comisarul pentru politică regională va prezenta în fața Senatului francez propunerea Comisiei pentru politica de coeziune 2021-2027 și se va întâlni cu ministrul pentru coeziune teritorială Jacques Mézard.

În cea de-a doua zi, comisarul Crețu va participa la reuniunea regiunilor ultraperiferice, împreună cu ministrul de resort Annick Girardin, cu ministrul afacerilor europene Nathalie Loiseau și cu reprezentanții aleși ai acestor teritorii. Evenimentul va avea loc la palatul Elysée, iar președintele francez Emmanuel Macron va pronunța discursul de încheiere al reuniunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »