Acasă Anchete Interne Contrabandă cu drona, la frontiera de est

Contrabandă cu drona, la frontiera de est

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit 7.000 de ţigarete de provenienţă moldovenească, ambalate într-un colet de mici dimensiuni, care au fost trecute peste frontieră cu o dronă.

DISTRIBUIȚI

146630 – 11062018 – La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Iaşi, au observat un autoturism înmatriculat în România care se deplasa spre frontieră dinspre Podu Jijiei (comuna Golăieşti), şi din care ulterior a coborât un bărbat. Deoarece li s-a părut suspectă prezenţa persoanei în zonă, poliţiştii de frontieră au procedat la monitorizarea acesteia.

Câteva minute mai târziu poliţiştii de frontieră au auzit un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone) şi au observat cu aparatura de vedere pe timp de noapte cum acesta a traversat frontiera din Republica Moldova în România, care a lansat un colet de mici dimensiuni în apropierea frontierei de stat, preluat ulterior de bărbatul care aştepta în zonă.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestuia efectuând somațiile prin voce și deoarece acesta nu s-a supus, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical.

Coletul conținea 7.000 ţigarete (350 de pachete) de provenienţă Republica Moldova, în valoare  de 3.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a fost contactat de un cetăţean din Republica Moldova, care i-a propus, ca în schimbul sumei de 200 de lei, să preia ţigările din extravilanul localităţii Podu Jijiei şi ulterior să le transporte la Iaşi. Cu aceeaşi ocazie, cetăţeanul moldovean i-a înmânat ieșeanului un telefon mobil, pentru a putea comunica  mai usor şi s-au deplasat în localitatea Podu Jijiei pentru a vedea locaţia unde drona urma să lanseze coletul cu ţigări.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a se lua măsurile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.