Acasă Externe Convorbiri româno-lituaniene referitoare la securitatea din regiunea Mării Negre

Convorbiri româno-lituaniene referitoare la securitatea din regiunea Mării Negre

DISTRIBUIȚI

 146694 – 15062018 – În cadrul vizitei de lucru efectuate în Republica Lituania, prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, a avut ieri o întrevedere cu președintele Parlamentului lituanian, Viktoras Pranckietis. Cei doi oficiali au evocat importanța istorică a anului 1918 atât pentru România, cât și pentru Republica Lituania, în contextul în care, în 2018, ambele state celebrează Centenarul. Agenda convorbirilor a inclus teme legate de relația bilaterală dintre cele două state, precum și aspecte privind agenda europeană și cea de securitate.

Șeful Executivului român și președintele Parlamentului lituanian și-au exprimat satisfacția pentru consistența dialogului bilateral, atât la nivel guvernamental, cât și parlamentar și au evidențiat potențialul de dezvoltare a cooperării în domeniul economic.

În domeniul afacerilor europene, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat stadiului pregătirilor pentru preluarea Președinției Consiliului UE și a avut un schimb de opinii cu președintele Parlamentului cu privire la viitorul proiectului european.

De asemenea, șeful Executivului a reiterat că țara noastră sprijină extinderea UE și că dorește menținerea acestui subiect pe agenda europeană în timpul Președinției române a Consiliului.

În ceea ce privește agenda de securitate, convorbirile s-au axat asupra riscurilor și amenințărilor cu care se confruntă Alianța Nord-Atlantică, precum și asupra situației de securitate din regiunea Mării Negre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.