Acasă Anchete Justitie CSM sesizează Inspecția Judiciară

CSM sesizează Inspecția Judiciară

DISTRIBUIȚI

146629 – 11062018 – Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspecția Judiciară în urma afirmațiilor făcute, în spațiul public, în 10 iunie 2018, de președintele PSD Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților.

CSM cere Inspecției Judiciare – Direcția de inspecție pentru procurori, ”efectuarea de verificări cu privire la afirmațiile prezentate, din perspectiva potențialului de afectare a independenței sistemului judiciar”.

Liviu Dragnea a lansat, duminică seară, un atac la adresa procurorilor, afirmând că ”mulți riscă să plătească greu”:  ”Sper să nu fie niciun procuror care să rişte atât de mult încât să dea curs la această demenţă. Este o demenţă. Foarte mulţi procurori riscă să plătească greu. Frica pe care o au îi face să nu mai aibă nicun fel de raţiune. Sunt unii care încearcă să se depărteze de această zonă otrăvită, sunt alţii care nu vor să mai participe la aceste execuţii şi abuzuri, şi sunt alţii care ori de frică, ori că aşa simt ei, rămân acolo ca amazoanele până când moare şi ultimul din statul paralel. Da, au de plătit, pentru că există prevederi în Codul penal care nu au fost aplicate, dar o să fie aplicate. Şi vă spun, oamenii au început să vorbească din diverse parchete, sunt destui care abia aşteaptă să înceapă să vorbească, să spună”, a afirmat președintele PSD, care a mai susținut că este „comandă” de la Iohannis, întrucât „vor Guvernul jos”, cu scopul spargerii coaliţiei de guvernare şi a majorităţii parlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.