Acasă Economie Energetica SA va prelua ELCVEN și RADET și va rezulta SACET

Energetica SA va prelua ELCVEN și RADET și va rezulta SACET

DISTRIBUIȚI

 146793 – 22062018 – Adunarea creditorilor Electrocentrale București S.A. a desemnat societatea profesională de practicieni în insolvență Sierra Quadrant Filiala București SPRL drept administrator judiciar al ELCEN, începând cu 21 iunie.2018. Misiunea este de a reorganiza activitatea ELCEN, conform soluției de restructurare agreată de acționarii societății, Ministerul Energiei și SNGN ROMGAZ SA.

Soluția de reorganizare propusă vizează, în esență, transferul de active din patrimoniul ELCEN către o nouă entitate, compania municipală Energetica SA, aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Cum și RADET, aflat tot în insolvență, va proceda la transferul de active către Energetica, se va centraliza sistemul de alimentare cu energie termică al Capitalei – SACET – care va asigura servicii de termoficare pentru bucureșteni.

Potrivit planului ELCEN, transferul de active și activități este prevăzut să fie realizat până la finele anului 2018, cu o perioadă tranzitorie estimată la un an.

Printre măsurile vizate se află și recuperarea creanței pe care ELCEN o deține împotriva RADET, în valoare de 1,095 miliarde de lei, prin asumarea la plată a acesteia de către Primăria Capitalei, printr-ohotărâre a Consiliului General (CGMB), care urmează să fie adoptată. Plata creanței este propusă săfie realizată în termen de trei ani. Planul de reorganizare vizează, totodată, încasarea prețului de transfer al activelor ELCEN în cuantum de 891 milioane de. lei la care se adaugă investițiile realizate pe durata procedurii,estimate la 102 milioane de lei.

Noua companie municipală Energetica SA, care urmează să gestioneze SACET, sistemul de alimentare centralizat cu energie termică al Capitalei, are ca obiectiv să atragă finanțări nerambursabile pentru investiții în vederea alinierii capacităților de producție la obligațiile de mediu, cu termene limită de respectat până în 2023.

Valoarea investițiilor este estimată la 513 milioane de euro pentru perioada 2018-2030, din care 77 milioane de euro în următorii patru ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.