Acasă Anchete Justitie FADERE dă în judecată Charlie Hebdo pentru calomnie

FADERE dă în judecată Charlie Hebdo pentru calomnie

DISTRIBUIȚI

146712 – 18062018 – FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) sprijiniți de casa de avocatură ”Paredes y Asociados” va deschide în cursul zilei de 18 iunie un proces împotriva publicației ”Charlie Hebdo”, pentru caricatura prin care o ironizează pe Simona Halep și pe români in general.

Imediat după ce a câștigat turneul Roland Garros, jurnaliștii de la ”Charlie Hebdo” au publicat o caricatură cu Simona Halep care avea în mâini trofeul câștigat și striga ”fier vechi, fier vechi”.

”Considerăm de prost gust si inacceptabilă această caricatură. Prin acest atac se insinuează că Simona Halep ar fi țigancă, se cultivă și mai mult confuzia dintre români și rromi și se influențează negativ percepția pe care o au francezii despre români. Comunitatea de români din Franța este formata din sute de mii de intelectuali, artiști sau muncitori. Prin seriozitatea și hărnicia lor contribuie la bunăstarea tuturor francezilor, iar numărul celor care ocupă funcții de răspundere este impresionant. Umorul fin, specific artiștilor și oamenilor inteligenți, de această dată, a fost înlocuit cu o mojicie dezgustătoare. Aproape că nu există domeniu al artei sau dezvoltării științifice franceze la care românii să nu-și fi adus contribuția. Pentru răfuiala lor cu grupuri izolate de romi, probabil cei de la Charlie Hebdo vor considera fier vechi și cel mai cunoscut simbol al Franței, Turnul Eiffel, pentru că se bazează pe inovația unui român și fiecare piesă metalică e fabricată în România”, declară Daniel Țecu, președintele FADERE.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.