Acasă Anchete Individ reținut pentru terorism

Individ reținut pentru terorism

DISTRIBUIȚI

146787 – 22062018 – În urma a două percheziții efectuate în București a fost depistată o persoană bănuită că ar fi promovat prin intermediul platformelor sociale mesaje de susținere a organizațiilor teroriste, respectiv de amenințare cu folosirea unor mijloace de natură să pună în pericol viața, integritatea corporală sau sănătatea persoanelor.

La data de 21 iunie a.c., polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu suportul de specialitate al SRI și sprijinul Institutului Național de Criminalistică al Poliției Române, au efectuat două percheziții, în București, la locuințele unui cetățean român bănuit de activități ilicite circumscrise faptelor de terorism.

Cel în cauză este bănuit că ar fi promovat în mod sistematic în mediul virtual, prin intermediul platformelor sociale, mesaje de susținere a organizațiilor teroriste, respectiv de amenințare cu folosirea unor mijloace de natură să pună în pericol viața, integritatea corporală sau sănătatea persoanelor.

În urma efectuării perchezițiilor au fost ridicate în vederea cercetărilor documente, materiale de propagandă și sisteme informatice ce făceau obiectul infracțiunilor cercetate.

După efectuarea perchezițiilor, persoana bănuită a fost condusă de polițiști la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală pentru audieri, ulterior fiind reținută.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participare la instruirea sau pregătirea (…) în scopul comiterii unui act de terorism, recrutarea unei persoane pentru săvârșirea unei infracțiuni prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului, promovarea unui mesaj prin propagandă (…) cu intenția de a instiga la comiterea unei infracțiuni prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului și asocierea în scopul săvârșirii de acte de terorism.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.