Acasă Politic Întâlnire de taină Iohannis-Tăriceanu la Bruxelles?

Întâlnire de taină Iohannis-Tăriceanu la Bruxelles?

DISTRIBUIȚI
foto: ziarulincomod.ro

 146862 – 28062018 – Scenariul care a început să circule. Primii doi oameni în stat se vor afla astăzi la Bruxelles. Președintele Iohannis participă azi și mâine la reuniunea Consiliului European, Tăriceanu se întâlnește cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Ce se știe însă mai puțin este faptul că întâlnirea Tăriceanu-Timmermans a venit brusc, la cererea șefului Senatului, imediat după condamnarea lui Dragnea. Și ce se știe și mai puțin, dar care a început să circule ca un scenariu în perioada de dinaintea moțiunii de cenzură, este că între Iohannis și Tăriceanu s-ar fi deschis punți de comunicare menite să construiască o nouă majoritate parlamentară în toamna acestui an.

Surse bine informate, citate de Comisarul.ro, nu exclud o întâlnire a celor doi la Bruxelles, departe de ochii și timpanele lui Dragnea. O întâlnire menită mai degrabă să netezească asperitățile legate de tema legilor pe Justiție asupra cărora cei doi au viziuni divergente. De aceea,  nu este întâmplătoare întâlnirea lui Timmermans cu Tăriceanu, primul jucând mai degrabă rolul de mediator.

Și, ca să vorbim până la capăt despre scenariul care a început să circule, și care este văzut deja la originea stopării atât a suspendării președintelui, cât și adoptării de OUG pe Codul Penal de către Guvern, trebuie să vă spunem că Tăriceanu ar urma să fie, din toamnă, noul premier. Dar și premierul cu care va merge de mână, în alegeri, candidatul Klaus Iohannis.

Precizăm că acesta este doar un scenariu care a început să circule de aproape două săptămâni…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.