Acasă Social La lansarea European Drug Report a fost prezentă și o delegație din...

La lansarea European Drug Report a fost prezentă și o delegație din Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

 146844 – 27062018 – Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a prezentat rezultatele Raportului European privind situaţia drogurilor 2018 şi ale Raportului de ţară privind situaţia drogurilor 2018, în cadrul unei conferințe de presă.

Conferinţa a fost susţinută de Frédéric Denecker – reprezentantul Observatorului European pentru Droguri şi Toxicomanie (OEDT) şi de Sorin Oprea – directorul Agenţiei Naţionale Antidrog, care au prezentat cele mai recente date privind problematica drogurilor la nivel european şi naţional. La eveniment au participat reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor neguvernamentale partenere, implicate în lupta antidrog, precum şi o delegaţie interministerială din Republica Moldova.

În contextul politicilor europene antidrog, promovate de Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie, lansarea Raportului european privind situaţia drogurilor 2018 a constituit un mijloc de comunicare a eforturilor privind prevenirea, combaterea şi monitorizarea consumului şi traficului ilicit de droguri, în acelaşi timp, fiind concepută ca un instrument care să faciliteze înțelegerea fenomenului drogurilor la nivel global, relaţionarea acestuia cu alţi factori şi modalitatea în care se stabilesc conexiunile între procesele și situațiile de fapt, de la nivel european și cele de la nivel național.

Acest raport, pus la dispoziție de EMCDDA ca parte a pachetului de informații privind drogurile la nivel european, lansat ieri în România sub numele de European Drug Report, oferă o perspectivă sintetică, generală, asupra fenomenului drogurilor din România, acoperind aspecte legate de oferta de droguri, de consumul de droguri și problemele de sănătate publică și sociale generate de aceasta, precum și de politicile și răspunsurile în materie, implementate la nivel național. Datele statistice raportate se referă la anul 2016 și sunt furnizate către OEDT de către Punctul focal național (Observatorul Român pentru Droguri şi Toxicomanii din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog).

Sintezele Raportului european privind situaţia drogurilor 2018 şi Raportului de ţară privind situaţia drogurilor 2018 pot fi consultate în integralitate

aicihttp://www.emcdda.europa.eu/system/files/publications/8585/20181816_TDAT18001RON_PDF.pdf, respective, http://www.emcdda.europa.eu/publications/country-drug-reports/2018/romania_en.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.