Acasă Politic Ludovic Orban la RFI: Adoptarea Codurilor Penale prin OUG ar fi un...

Ludovic Orban la RFI: Adoptarea Codurilor Penale prin OUG ar fi un abuz

Liberalii ar putea sesiza Avocatul Poporului

DISTRIBUIȚI
foto:ziuaveche.ro

146627 – 11062018 – Eventuala modificare a Codului Penal şi a celui de Procedură Penală prin Ordonanţă de Urgenţă ar fi absurdă, spune la RFI preşedintele PNL, Ludovic Orban. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat duminică seară la Antena 3 că ia în calcul modificarea Codurilor prin OUG, pentru că Opoziţia întârzie adoptarea lor „într-o veselie”.

Orban taxează declaraţiile făcute de liderul PSD: „Îndrăznim şi noi să avem amendamente, de regulă amendamente care sunt solicitate din zona asociaţiilor profesionale din justiţie sau amendamente pe care le-am gândit noi şi Dragnea înţelege prin susţinerea amendamentelor întârzierea dezbaterilor. Este absurd să fie adoptate modificările la Codul Penal prin Ordonanţă de Urgenţă. Nu există nici un fel de temei pentru adoptarea prin OUG”.

Liberalul spune că PNL ar putea sesiza Avocatul Poporului, dacă Executivul va adopta Codurile Penale prin OUG: „Sigur că vom sesiza Avocatul Poporului, în cazul în care vor avea acest abuz, e o formă de adoptare abuzivă a unor modificări la legi atât de importante cum sunt Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Nu ştim în schimb în ce măsură Victor Ciorbea mai are vreo legătură cu poporul ăsta şi cu exercitarea funcţiei de Avocat al Poporului, că până acum a refuzat să-şi exercite competenţele în privinţa declanşării controlului de constituţionalitate pe aproape toate Ordonanţele de Urgenţă pentru care l-am sesizat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.