Acasă Social Aparare Membri ai Forţelor Terestre ale SUA ajung în România

Membri ai Forţelor Terestre ale SUA ajung în România

DISTRIBUIȚI

146800 – 25062018 –  Militari, echipament şi vehicule ale Batalionului 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie, aparținând Unităţii de Luptă ”IRONHORSE” a Brigăzii 1 Blindate din cadrul Diviziei 1 Cavalerie, au început să sosească în România şi Bulgaria, pentru o rotaţie de nouă luni, în sprijinul Operaţiunii Atlantic Resolve.

Batalionul 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie aduce peste 500 de vehicule pe roţi şi cu şenile şi alte echipamente, printre care  tancuri Abrams şi vehicule de luptă Bradley, ce vor ajunge în această perioadă în Baza Aeriană ”Mihail Kogălniceanu” din România şi la Novo Selo, în Bulgaria. Rotaţia brigăzii ”IRONHORSE” va începe în țara noastră, urmând ca o parte din echipament și militari să-și continue drumul spre Bulgaria.

Dislocare forţelor ”IRONHORSE” este parte a prezenţei continue şi o dovadă a angajamentului faţă de Aliaţi şi naţiunile partenere în eforturile de întărire a securității în zona de est a Europei. Militarii americani se vor instrui în comun cu militari români din forțele aeriene și din forțele terestre în vederea consolidării interoperabilității între unitățile participante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.