Acasă Externe Agenda Europeana Migraţia, cap de afiş la sesiunea Adunării Parlamentare a CE

Migraţia, cap de afiş la sesiunea Adunării Parlamentare a CE

DISTRIBUIȚI

146833 – 26062018 – Criza migraţiei ţine capul de afiş al sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care a început ieri, la Strasbourg, cu alegerea unui nou preşedinte al Adunării. Intensificarea extremismului, a violenţei şi a urii, în contextul creşterii valului migraţionist şi al deteriorării securităţii, reprezintă argumentele forte pentru a deveni mai uniţi. Acesta a fost în esenţă mesajul noului preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Liliane Maury Pasquier, deputat elveţian în vârstă de 61 de ani.

Capul de afiş al sesiunii care a început la Strasbourg şi se va întinde până vineri, îl constituie, desigur, problema refugiaţilor, dar şi situaţia prizonierlor ucrainieni deţinuţi de Rusia, în special în Crimeea ocupată.

Subiectele, mai ales acesta din urmă, sunt sensibile, în contextul în care delegaţia Rusiei este, din nou, absentă, după ce, în urmă cu un an, a fost suspendat dreptul de vot al parlamentarilor ruşi.

De atunci, Rusia boicotează lucrările Consiliului şi refuză să-şi plăntească contribuţia anuală, de 33 milioane de euro, ea fiind unul dintre principalii şase contribuitori, ceea ce pune în mare dificultate existenţa Consiliului Europei, mai ales că şi Turcia şi-a redus contribuţia la o treime.

Marea victimă ar putea fi chiar CEDO, cea mai cunoscută instituţie juridică a Consiliului Europei, cea care veghează la respectarea drepturilor şi libertăţilor prevăzute în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. – sursa: Romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.