Acasă Politic Ministerul Educației Naționale nu respectă o decizie a Curții Constituționale

Ministerul Educației Naționale nu respectă o decizie a Curții Constituționale

DISTRIBUIȚI
foto: bistritaexpress.ro

 146811 – 25062018 – În contextul declarării neconstituționale a Legii de aprobare a Ordonanței de Urgență 76/2017 privind înființarea Societății Editura Didactică și Pedagogică S.A. ca urmare a reorganizării Regiei Autonome ”Editura Didactică şi Pedagogică” prin transformare, Ministerul Educației Naționale a atribuit Editurii Didactice și Pedagogice un contract de 24 de milioane de lei.

Dacă în aceste zile Coaliția de guvernare PSD-ALDE militează pentru respectarea jurisprudenței Curții Constituționale și a statului de drept când vine vorba de decizii strict politice, aceeași Coaliție nu este în  stare să respecte norma de drept. Neconstituționalitatea procesului de înființare a editurii unice este întemeiată pe faptul că Guvernul României nu a respectat procedura legală de înființare a unei regii autonome, fapt care a atras după sine stoparea întregului proces de reorganizare a editurii unice, atenționează deputatul USR Cristina Iurişniţi

”Conștient de eroarea de drept în care se află și din imposibilitatea de a găsi soluții juridice eficiente, Ministerul Educației a ales să nu respecte decizia CCR și să semneze un contract de 24 de milioane de lei cu o entitate care nu mai există! Acest lucru indică foarte clar faptul că, la momentul actual, discursul dublu al Coaliției de Guvernare, dar și lipsa de încredere pe care Curtea Constituțională a generat-o prin asumarea unor decizii politice, a eliminat orice formă de respect și supunere cu privire la ordinea constituțională și la statul de drept”, spune parlamentarul USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.