Acasă Politic Ministrul Economiei – încurcat de întrebările Opoziției

Ministrul Economiei – încurcat de întrebările Opoziției

DISTRIBUIȚI
foto :adevarul.ro

 146721 – 19062018 –  La dezbaterea de luni a moțiunii împotriva ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, senatorul USR Silvia Dinică a vorbit de la tribuna Parlamentului despre cinci dintre cele mai mari eșecuri ale ministrului: legea redevențelor, șantierul naval Mangalia, conducta BRUA, programul național ”Promovarea proprietății intelectuale românești” și Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții.

Când va fi gata legea redevențelor? Care sunt soluțiile la solicitările angajaților de la șantierul naval Mangalia? Cum va realiza Transgaz conducta BRUA dacă nu mai are bani de investiții? În ce stadiu este programul național ”Promovarea proprietății intelectuale românești?” Cum poate fi Fondul Suveran o idee bună dacă România nu are exces de fonduri? Acestea au fost întrebările adresate de USR ministrului Economiei.

Din ”lipsă de timp”, ministrul Dănuț Andrușcă a anunțat în plenul Senatului că va răspunde ”în scris” întrebărilor adresate de către parlamentarii opoziției. Opoziția a cerut prelungirea timpului pentru dezbatere, astfel încât ministrul să răspundă la întrebări, dar majoritatea a votat împotrivă, pentru a evita o situație penibilă.

”De când a preluat conducerea ministerului, Dănuț Andrușcă, nu a făcut nimic pentru stimularea economiei, ba dimpotrivă, a accentuat starea de criză prin decizia de a lua din banii de investiției ai companiilor de stat pentru a acoperii deficitul bugetar provocat de revoluția fiscală. Domnule ministru, vă aflați de 5 luni în fruntea ministerului și ne-ați oferit foarte multă tăcere și nici un fel de rezultate. În Programul de Guvernare ați promis foarte multe românilor. Practic, nu faceți altceva decât să creați o Românie a iluziilor!”, a spus Dinică, la dezbaterea moțiunii pentru demiterea lui Dănuț Andrușcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.