Acasă Social Aparare Pensionarii militari cer sa fie consultati

Pensionarii militari cer sa fie consultati

DISTRIBUIȚI

146645 – 12062018 – Guvernul si Parlamentul Romaniei demonstreaza lipsa de respect fata de pensionarii militari prin ignorarea propunerilor acestora.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor sustine demersul structurilor asociative ale pensionarilor militari care solicita Parlamentului si Guvernului repararea legii pensiilor militare. Pensionarii militari, printre care se numara si fosti angajati ai sistemului penitenciar, cer sa fie consultati atunci cand sunt adoptate masuri care ii afecteaza si cer sa fie respectati prin eliminarea masurilor discriminatorii dispuse de Guvern in 2017.

Incepand cu septembrie 2017 pensiile militare au fost ciuntite cu peste 30% prin aplicarea unui plafon la media salariilor nete care ii discrimineaza pe cei care ar iesi la pensie ulterior acestei date, prin faptul ca o serie de drepturi salariale sunt excluse la calculul pensiei.

Aceasta masura lipseste de continut norma legala care prevede acordarea Semnului onorific In Serviciu Patriei, singura recunoastere a serviciului in sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala cu influenta directa asupra pensiilor. Astfel majorarile pentru 15, 20 si 25 de ani de serviciu sunt, practic, eliminate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.