Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Percheziții la falsificatorii de polite de asigurare

Percheziții la falsificatorii de polite de asigurare

DISTRIBUIȚI

146852 – 27062018 – Miercuri, 27 iunie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminlalității Economice din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov au efectuat trei percheziții în București și Ilfov și au adus la sediul poliției pentru audieri doi bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2016 – 2017, doi barbați, cu vârste de 37 și 39 de ani, reprezentați ai unei societăți comerciale specializate în emiterea de polițe de asigurare, au încheiat, în fals, mai multe polițe de asigurare obligatorie RCA cu valabilitate de 6 luni și un an, care nu figurau în bazele de date ale asiguratorului. În activitatea infracțională, persoanele bănuite s-au folosit de formulare de polițe de asigurare și chitanțe fictive, care purtau însemnele unei societati de asigurări, creând, astfel, aparența legalității operațiunilor efectuate.     În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile persoanelor bănuite, la sediul și punctele de lucru ale societății de asigurare, polițistii au ridicat calculatoare, telefoane mobile și mai multe polițe de asigurare și chitanțiere succeptibile de a fi falsificate.
Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu pentru stabilirea intregii activități infracționale, identificarea tuturor victimelor și recuperarea prejudiciilor.

Pentru a verifica dacă polița de asigurare este valabila, polițiștii ilfoveni recomandă cetățenilor ca în termen de minim 5 zile de la cumpărarea poliței să verifice acest aspect în baza de date online CEDAM. Acest lucru se poate realiza prin accesarea link-ului http://www.asfromania.ro/index.php/consumatori/baza-de-date-cedam/interogare-polițe-rca, prin introducerea numărului de înmatriculare sau a seriei de șasiu a autovehiculului pentru care se dorește să se efectueze verificarea precum și data de valabilitate a poliței.

Odată introduse aceste date, portalul va afișa perioada de valabilitate a poliței si societatea la care este încheiată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.