Acasă Externe Piața României, la Estoril

Piața României, la Estoril

DISTRIBUIȚI

 146589 – 07062018 –  Prim-ministrul Guvernului, Viorica Dăncilă, a participat miercuri, 6 iunie 2018, la ceremonia de inaugurare a unei piațete dedicate României, în orașul Estoril, situat în Cascais, suburbie a Lisabonei.

Evenimentul a fost un prilej de evidențiere a relației privilegiate dintre cele două țări, pe care le leagă 100 de ani de relații diplomatice, legături culturale și istorice, și care lucrează împreună pentru relansarea relațiilor lor viitoare, se arată într-un comunicat al Executivului.

Premierul român a exprimat speranța că relaţiile dintre România și Republica Portugheză vor continua să se dezvolte, ca parteneri apropiați și membri activi ai Uniunii Europene, animați de aspiraţii, interese şi viziuni comune pe multe dintre dosarele importante.

În același timp, prim-ministrul a mulțumit autorităților portugheze și personal primarului Carlos Carreiras, pentru deschiderea arătată față de România şi pentru prietenia purtată comunităţii româneşti din Portugalia.

În Cascais, care celebrează anul acesta 650 de ani de la înființare, există și o școală a comunității românești. Totodată, Cascais a început negocierile pentru înfrățirea cu orașul Sinaia.

Cascais și Estoril prezintă un interes deosebit pentru România, în special în anul Centenarului Marii Uniri, datorită numeroaselor personalități românești care au locuit aici: Lucian Blaga, Mircea Eliade, Elena Văcărescu sau Regele Carol al II-lea etc. Rotonda este situată în centrul orașului Estoril, lângă Hotel Palácio (1930), una dintre cele mai prestigioase locații din Europa, care a găzduit şefi de stat şi diplomaţi care au desenat contururile Europei postbelice. Estorilul, împreună cu Cascais și Sintra, formează încă din perioada interbelică renumitul Triunghi de Aur de la Oceanul Atlantic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.