Acasă Politic PMP: România este în criză economică

PMP: România este în criză economică

DISTRIBUIȚI
foto:debanat.ro

 146817 – 26062018 – Guvernul PSD-ALDE nu pare deloc îngrijorat de degradarea continuă a mediului economic și social din România, pe fondul scăderii dramatice a investiţiilor şi al diminuării semnificative a puterii de cumpărare a românilor. Au o singură soluție, mai multă intervenție a statului în economie. Intervin brutal în relațiile private dintre antreprenori, dintre antreprenori și angajati sau dintre antreprenori și consumatori, este de părere deputatul PMP Cornel Mircea Sămărtinean.

Potrivit ultimelor date publicate de Banca Naţională a României, investiţiile directe ale nerezidenţilor în România, în 2018, au însumat 310 milioane euro (comparativ cu 387 milioane euro în luna ianuarie 2017), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 186 milioane euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 124 milioane euro. Prăbușirea economiei României este cauzată de măsurile eonomice ale PSD-ALDE: legea salarizării, tăierea investițiilor în 2017 și în 2018, acordarea ajutoarelor sociale de stat, supraacciza pentru combustibil, TVA defalcat, creșterea deficitului bugetar, supraimpozitarea contractelor part-time, anunțul de naționalizare al pilonului II de pensii, inflația record și în continuă creștere, dobânzi în creștere, înființarea ”pușculiței salvatoare” FSDI.,  atenționează deputatul PMP.

Ultimii indicatori economici ne demonstrează faptul că România este într-o criză economică. Inflatie, deficit comercial, deficit bugetar, datorie publică, procentul din venituri fiscale folosit pentru cheltuieli neproductive, procentul din PIB cheltuit pentru investiții (privat plus public).

Datele statistice ne arată că guvernarea PSD-ALDE a reusit performanța să urce România 16 locuri în topul sărăciei. La aproape doi ani de la preluarea guvernării, coaliția PSD-ALDE a dus rata inflatiei de la -0.5% la 4.3%. În acest ritm, până la sfârșitul anului 2018, rata inflației ar putea ajunge la 10%.

Astăzi, România aleargă cu viteză din ce în ce mai mare către etatism veritabil. Este un drum către o economie cu inflație galopantă, dobânzi mari, falimente ale companiilor mici și mijlocii, șomaj, aparat public supradimensionat. Aplicarea în continuare a politicilor de supraimpozitare şi tăiere a investiţiilor va împinge România cu siguranţă spre un dezastru economic şi bugetar cu consecinţe grave atât asupra mediului de afaceri, cât şi asupra nivelului de trai al românilor.

Implementarea în continuare de către coaliția PSD-ALDE a măsurilor prevăzute în Programul de guvernare 2018-2020 afecteză grav toți românii. Cu toate că economia reală îi loveste zilnic peste ochi, guvernarea PSD-ALDE a făcut din minciună o politică de stat ridicată doar din punctul lor de vedere la grad de „performanță”. Pentru situația în care au adus România, coaliția PSD-ALDE trebuie să-și asume responsabilitatea eșecului acestei guvernări, să-și achite nota de plată și să plece cât mai repede de la guvernare, declară Sămăritean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.