Acasă Politic PSD promite că vom plăti mai puţin pentru apă şi canalizare

PSD promite că vom plăti mai puţin pentru apă şi canalizare

DISTRIBUIȚI
foto:oltenianews.com

 146809 – 25062018 – Românii vor plăti mai puţin pentru apă, canalizare şi irigaţii, în urma unei iniţiative legislative votată de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art. 291 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal va uşura mult suportabilitatea costurilor legate de alimentarea cu apă şi canalizare pentru consumatorii casnici, şi implicit, traiul de zi cu zi al oamenilor. Noua reglementare prevede o cotă redusă a TVA de 9%, care se va aplica de la 1 ianuarie 2019, la apa livrată pentru irigaţii în agricultură, şi, de asemenea, la serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare, declară deputatul PSD Alina-Elena Tănăsescu.

Actul normativ va avea ca efect reducerea costurilor legate de întreţinerea locuinţelor, capitol la care românii au cheltuieli mult mai mari decât cetăţenii celorlalte ţări din Uniunea Europeană.

Conform Eurostat, în România se depăşeşte cu mult pragul de 40%, considerat ca fiind împovărător pentru o gospodărie, în ceea ce priveşte cheltuielile curente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.