Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov ”Recoltă” bună a ITM Ilfov în luna mai

”Recoltă” bună a ITM Ilfov în luna mai

DISTRIBUIȚI

146752 – 20062018 – Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov a efectuat, în luna mai 2018, acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă în urma cărora s-au amenzi valoare totală de 488.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 200 controale, în urma cărora s-au aplicat 18 amenzi în valoare de 420.000 lei. Inspectorii de muncă au sancţionat 11 angajatori care utilizau 23 de persoane fără a avea întocmite contracte individuale de muncă, cu amenzi în valoare de 400.000 lei, iar în cazul unui salariat s-a constatat că angajatorul nu a transmis contractul individual de muncă în Registrul electronic de evidenţă a salariaţilor anterior începerii activităţii.

Domeniile de activitate în care au fost aplicate amenzi în domeniul relaţiilor de muncă au fost construcţiile, activitatea de comerţ, panificaţie, activităţi de organizare evenimente. Au fost aplicate şi alte amenzi pentru neprezentarea documentelor de evidenţă a timpului de lucru.

Compartimentul Securitate şi Sănătate în Muncă a încheiat 126 de controale, sancţionând 106 angajatori. S-au aplicat nouă amenzi în valoare totală de 68.000 lei.

Domeniile de activitate în care au fost aplicate sancţiuni au fost activităţile de depozitări, construcţii, alimentaţie publică, comerţ. Dintre neconformităţile constatate de inspectorii de muncă în urma verificărilor efectuate, pentru care s-au aplicat amenzi, au fost lipsa echipamentului de protecţie, neamenajarea locului de muncă la înălţime, neefectuarea examenului medical la angajare, nedeclararea accidentului de muncă, desfăşurarea de activităţi care necesită autorizaţie fără a avea autorizaţie legală.

Nu s-au înregistrat sistări de activităţi sau opriri din funcţiune a echipamentelor de muncă. Au fost comunicate de angajatori către I.T.M. Ilfov 51 de evenimente şi s-a produs un accident mortal.

Au fost dispuse măsuri pentru intrarea în legalitate a angajatorilor verificaţi, pentru ca aceştia să conştientizeze că obligaţia lor este de a lua măsurile necesare pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor, de a respecta îndeplinirea cerinţelor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.