Acasă Cultura/Media ”Românii din Timoc la 100 de ani de la Marea Unire”

”Românii din Timoc la 100 de ani de la Marea Unire”

DISTRIBUIȚI

 146562 – 05062018 – Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Comitetul pentru Drepturile  Omului Negotin (Odbor Za Ljudska Prava Negotin), prin Timoc Press, va realiza un film documentar despre românii din Timocul sârbesc, în contextul Centenarului Marii Uniri.

Realizarea filmului documentar va contribui la creșterea gradului de informare a românilor din Țară, din Valea Timocului, dar și din alte comunități istorice, precum și din diaspora, cu privire specificul comunității de români din Serbia de Răsărit și va facilita accesul specialiștilor, factorilor decizionali și instituțiilor de profil de la București, dar și din afara României, la o serie de explicații în legătură cu particularitățile acestei comunități. Conștientizarea unei continuități a memoriei istorice, comune tuturor românilor este un alt element vizat de proiect. Filmările au loc în perioada 25 mai – 25 iulie 2018.

Proiectul are loc în contextul marcării Zilei Românilor de Pretutindeni, se înscrie printre acțiunile dedicate Centenarului Marii Uniri și se încadrează în Planul de activități pentru anul 2018 al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni – Program strategic – Spațiul cultural comun românesc – Centenar Marea Unire 1918 – 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.