Acasă Politic Se propune reformarea ”din temelii” a sistemului de acordare a gradațiilor de...

Se propune reformarea ”din temelii” a sistemului de acordare a gradațiilor de merit din învățământul preuniversitar

DISTRIBUIȚI
foto: vocea-olteniei.ro

 146714 – 18062018 – ”Gradațiile de merit ar trebui orientate spre cei care depun eforturi în rezolvarea problemelor precum analfabetismul funcțional, abandonul școlar, către cei care inovează”, propune deputatul Marilen Pirtea. Acesta atrage atenți că actualul sistem de acordare a gradațiilor de merit în învățământul preuniversitar ”nu întărește și nu maximizează strategiile de îmbunătățire a indicatorilor de țară, precum diminuarea abandonului școlar, reducerea analfabetismului funcțional, performanța școlară în medii dezavantajate, cultura proiectelor, inovarea și civismul”.

Pirtea mai arată că grilele de evaluare și metodologia ”întăresc acumulările cantitative” care nu atestă performanța și calitatea, fiind ”o formă fără fond”. Deputatul mai semnalează că există chiar o discriminare între cadrele didactice din mediu rural și cele din mediul urban, care au mai multe posibilități să se implice în diverse acțiuni, cee ace le confer un avantaj atunci când își întocmesc dosarele.

”Nu este niciun secret că în multe cazuri rezultatele la olimpiadele școlare, punctate consistent în grilă, nu sunt imaginea fidelă a performanței la clasă, ci au legătură în primul rând cu talentul elevilor și cultul muncii susținut de familie”mai arată deputatul liberal care propune o reformare din temelii a sistemului de acordare a gradațiilor de merit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.