Acasă Social Sistem online de urmărire a autobuzelor implementat de Consiliul Județean Harghita

Sistem online de urmărire a autobuzelor implementat de Consiliul Județean Harghita

DISTRIBUIȚI

146577 – 06062018 –  A fost semnat contractul care are în vedere dezvoltarea și implementarea unei aplicații online de urmărire a mersului autobuzelor din județul Harghita.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a semnat contractul cu reprezentanții firmei ETA Automatizări Industriale SRL din Timișoara. În județul Bihor funcționează deja un astfel de sistem. Cu ocazia întâlnirii cu președintele consiliului județean din Bihor, Pásztor Sándor care a avut loc în cursului anului 2016, constatând beneficiile sistemului de urmărire al autobuzelor utilizat în Bihor se dorește ca acesta să fie implementat și în județul Harghita. Ca urmare s-a solicitat colaborarea cu reprezentanții a 11 firme de transport din județul Harghita. Conform celor relatate de Barabás Árpád, responsabil de contract, aplicația nu va conține doar mersul autobuzelor, ci prin intermediul GPS va putea fi urmărită poziția autobuzelor, călătorii putând fi la curent cu eventualele întârzieri ale acestora. Aplicația va putea fi utilizată în trei limbi, iar dezvoltatorul, la cererea consiliului județean, va avea o interfață interactivă. Borboly Csaba consideră că cerințele formulate de instituție sunt bine primite de dezvoltatorul aplicației care are ca scop asigurarea confortului călătorilor. „Sper că pe lângă facilitarea condițiilor de transport, tot mai multe persoane vor alege transportul în comun. Totodată, cei care fac naveta din satele cele mai îndepărtate, deplasându-se fie la muncă sau la școală vor ajunge mai ușor și din timp la destinație. Ne dorim ca transportul în comun să devină o alternativă reală și atractivă în județ. Prin intermediul acestui sistem se dorește și stoparea transporturilor ilegale. Ne dorim ca prin intermediul aplicației locuitorilor să li se ofere și posibilitatea de a-și transmite sesizările și propunerile, chiar însoțite de fotografii”, a adăugat Borboly Csaba.

Conform preconizărilor aplicația va fi accesibilă începând din 1 august, până atunci fiind într-un proces de dezvoltare, testare și instruire a personalului de suport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.