Acasă Externe Agenda Europeana Victor Negrescu: „Vom lucra cu Parlamentul European pentru a pune cetățeanul în...

Victor Negrescu: „Vom lucra cu Parlamentul European pentru a pune cetățeanul în centrul procesului decizional european“

DISTRIBUIȚI

 146582 – 06062018 – Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut, marți, 5 iunie 2018, la Bruxelles, o întrevedere cu Secretarul General al Parlamentului European, Klaus Welle.

Consultările s-au axat pe tema pregătirilor pentru preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, începând cu 1 ianuarie 2019, ministrul delegat prezentând eforturile depuse în ultima perioadă de Guvernul României și evocând totodată liniile de abordare a Președinției sub aspectul obiectivului de a pune cefățeanul în centrul procesului decizional european.

Cei doi oficiali au abordat discuțiile privind viitoarea Președinție a României la Consiliul Uniunii Europene și din perspectiva contextului european complex din primul semestru al anului viitor, fiind amintite provocările reprezentate de viitoarele alegeri europene și impactul pe care îl vor avea asupra arhitecturii instituționale a Uniunii Europene, încheierea procesului Brexit, respectiv de negocierile privind noul exercițiu financiar multianual și viitorul cadru strategic de acțiune post-2019. În acest sens, ministrul delegat a reiterat dorința României de a acționa alături de statele membre care susțin revigorarea și consolidarea proiectului european într-o manieră pozitivă şi ambiţioasă.

„În linie cu responsabilitatea pe care o vom exercita la nivel european, ne propunem să acționăm împreună pentru ca Uniunea Europeană să promoveze acele politici care răspund direct așteptărilor cetățenilor europeni. Pentru a putea face acest lucru am stabilit că vom lucra cu Parlamentul European pentru a pune cetățeanul în centrul procesului decizional european. În consecință ne propunem ca Președinția României la Consiliul Uniunii Europene să finalizeze un număr cât mai mare de dosare legislative printr-un dialog constructiv și bine structurat cu legislativul european“, a declarat Victor Negrescu.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.