Acasă Politic Vremuri grele pentru leneși

Vremuri grele pentru leneși

DISTRIBUIȚI

146667 – 13062018 – Amendamentul prin care propun ca refuzul unui loc de muncă sau refuzul de a urma cursuri de pregătire profesională să ducă automat la pierderea ajutorului social a fost inclus și adoptat în modificările la Legea venitului minim garantat, declară deputatul liberal Florin Roman. Acest amendament modifică forma inițială a legii, care suspenda plata ajutorului social la trei refuzuri, ceea ce a generat un lanț al slăbiciunilor, care a însemnat peste 220.000 de asistați sociali.

Legea împotriva puturoșeniei se adresează celor apți de muncă, oameni care preferă să lenevească pe spinarea statului, și nu împotriva celor care cu adevărat au nevoie de sprijin financiar.

“Amendamentul permite primarilor să-i pună la muncă pe toți cei apți, iar în plus, comunitățile locale îi pot obliga pe asistații sănătoși să participe la munci sezoniere și să răspundă solicitărilor venite din partea celor care caută forță de muncă. Totodată, acest amendament este împotriva celor care beau în cârciumă, dar refuză să muncească. Dar și împotriva celor care nu-și trimit copiii la școală, tocmai pentru a beneficia de ajutorul social”, spune Roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.