Acasă Anchete Interne 18 contrabandiști de țigări reținuți

18 contrabandiști de țigări reținuți

DISTRIBUIȚI

147031 – 06072018 – Polițiștii din Călărași au reținut 18 persoane și au ridicat peste 360.000 de țigarete, în urma a 53 de percheziții efectuate, ieri, în județele Călărași, Ilfov, Giurgiu și în municipiul București.

La data de 5 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au efectuat 53 de percheziții domiciliare, în județele Călărași, Ilfov, Giurgiu și în municipiul București.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, în care s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie – iunie a.c., mai multe persoane ar fi achiziționat, transportat și depozitat importante cantități de țigarete, provenite din contrabandă și ulterior oferite spre comercializare, pe raza județului Călărași.

În urma perchezițiilor, poliţiştii au ridicat 363.500 de ţigarete, 288.000 de lei, 25.560 de euro, 100 de lire sterline, o armă de foc neletală, 16 cartușe, precum și aproximativ 2.500 de articole pirotehnice.

Anterior acestei acţiuni, în urma activităţilor de cercetare desfăşurate în cadrul dosarului penal aflat în instrumentare, poliţiştii au mai confiscat 340.000 de țigarete, prejudiciul adus bugetului de stat ridicându-se la aproximativ 250.000 de lei. 38 de persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, iar, în urma administrării probatoriului, 18 persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 62 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților, în cursul acestei zile, cu propunere de arestare preventivă. Acțiunea a beneficiat de suportul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor București. La activități au participat și polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.