Acasă Externe A 44-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei

A 44-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei

DISTRIBUIȚI

 147034 – 06072018 – În perioada 7-10 iulie 2018 va avea loc, în Québec, Canada, cea de-a 44-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), la invitația lui Jacques Chagnon, președintele Adunării Naționale din Québec și Președinte al APF.

La această acţiune din partea Delegaţiei Parlamentului României la APF vor participa deputatul Sorin Mihai Cîmpeanu, care va conduce delegația, membru al Comisiei APF pentru educație, comunicații și cultură, președinte al Agenției Universitare a Francofoniei, deputatul Constantin Codreanu, membru al Comisiei politice a APF, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării a Camerei Deputaților, deputatul Cristina-Ionela Iurişniţi, membru al Delegației Parlamentului României la APF, membru al Rețelei Femeilor Parlamentare a APF și raportor la subcomisia pentru educație a APF, președintele Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților.

În cadrul sesiunii APF se va desfăşura, în data de 7 iulie a.c., reuniunea Reţelei femeilor parlamentare membre ale APF.

În data de 8 iulie a.c., vor avea loc reuniuni ale celor patru comisii APF, în cadrul cărora vor fi dezbătute proiecte de rezoluţie pe teme de actualitate din spaţiul francofon, ce vor fi adoptate la sesiunea plenară.

În perioada 9-10 iulie a.c. va avea loc sesiunea plenară, tema dezbaterii generale din acest an fiind: Bune practici ale parlamentelor în era digitală, între care: Lucrările în plen și în comisii; Participarea cetățenilor la consultări și comunicări; Biblioteca și serviciile de cercetare; Sisteme de date deschise sau de difuzare a informațiilor; Schimbul de informații cu alte parlamente.

La sesiunea plenară va participa Michaëlle Jean, secretar general al Organizației Internaționale a Francofoniei, care se va adresa parlamentarilor francofoni și va răspunde întrebărilor delegațiilor participante.

În cadrul Sesiunii plenare, membrii Programului Tineri Parlamentari Francofoni vor susține inițiativa de constituire a Rețelei Tineri parlamentari francofoni în cadrul organizației

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.