Acasă Social Apele Române monitorizează acțiunea de ecologizare a lacului Bicaz

Apele Române monitorizează acțiunea de ecologizare a lacului Bicaz

DISTRIBUIȚI

147201 – 19072018 – Directorul general al A.N. ”Apele Române”, Victor Sandu, coordonează operațiunea de ecologizare de pe lacul Bicaz. Acțiunea are loc în strânsă colaborare cu cu R.N.P. Romsilva, Hidroelectrica S.A., Consiliul Județean și Prefectura Județului Neamț, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț, reprezentanți ai Jandarmeriei din același judet, precum și cu alte instituții deconcentrate.

A.N. ”Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Siret intervine, în acest moment, cu un număr suplimentar de 25 voluntari din cadrul instituției și cu formațiile de lucru Poiana Teiului, Roman, Târgu Neamț și S.G.A. Neamț. Suportul logistic asigurat de A.B.A. Argeș Vedea, A.B.A. Buzău – Ialomița și A.B.A. Prut – Bârlad a condus la strângerea unor cantități importante de PET-uri și alte deșeuri plutitoare aduse de râul Bistrița.

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, și președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, au ajuns, în această dimineață, în zona barajului Bicaz pentru a inspecta lucrările de ecologizare efectuate de Administrația Națională ”Apele Române”.

Toate instituțiile s-au mobilizat activ pentru desfășurarea în condiții optime a acestei acțiuni de ecologizare și voluntariat, în vederea atenuării poluării de pe râul Bistrița, din zona Bicaz, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.