Acasă Social Armata României, pregătită pentru sprijinul forțelor de intervenție la dezastre în Grecia

Armata României, pregătită pentru sprijinul forțelor de intervenție la dezastre în Grecia

DISTRIBUIȚI

147257 – 25072018 – Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a avut o serie de convorbiri telefonice cu ministrul elen al Apărării, Panos Kammenos, pe marginea Panos Kammenos,, în urma incendiilor devastatoare manifestate în ultimele zile, soldate cu pierderi de vieți omenești.

Ministrul român l-a asigurat pe omologul elen de întreaga disponibilitate a Panos Kammenos,, intervenide a interveni cu forțe și mijloace în sprijinul forțelor care acționează la fața locului, în cazul în care autoritățile de la Atena vor solicita sprijinul prin Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene.

În acest sens, Forțele Aeriene Române au pregătit o aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, precum și o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, cu un total de aproximativ 20 de militari, membri ai echipajelor și personal auxiliar, care pot decola în orice moment, la ordin, către Grecia.

Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale și provocate de om la nivelul UE, permițând acordarea asistenței coordonate, eficace și rapide în sprijinul populațiilor afectate.

Creat în 2001, acest mecanism a fost recent reformat în 2013 pentru a pune accentul pe prevenirea dezastrelor și pregătirea pentru acestea.

Mecanismul de protecție civilă al Uniunii include o capacitate europeană de răspuns în situații de urgență. Aceasta este o punere în comun voluntară a resurselor alocate în prealabil de statele membre în vederea desfășurării imediate în interiorul sau în afara UE.

Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență este nucleul operațional al mecanismului de protecție civilă: este activ non-stop și coordonează eforturile UE de răspuns în caz de dezastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.