Acasă Externe Agenda Europeana Comisarul Corina Crețu – la prima întâlnire comună cu reprezentanții Președinției austriece...

Comisarul Corina Crețu – la prima întâlnire comună cu reprezentanții Președinției austriece a Consiliului UE

DISTRIBUIȚI

147036 – 06072018 – Colegiul comisarilor efectuează joi și vineri, 5-6 iulie, la Viena, vizita tradițională în țara ce asigură Președinția rotativă a Consiliului UE. ”Așteptam cu deosebit interes această Președinție […]. Îl cunosc pe Sebastian Kurz de un număr bun de ani și știu că este animat de convingeri europene, la fel ca și guvernul federal austriac  […]. Programul acestui guvern are, de altfel, un ton în mod clar pro-european”, a declarat președintele Juncker în discursul său din 3 iulie, din plenul Parlamentului European, cu ocazia lansării Președinției austriece.

În onoarea Colegiului, cancelarul Sebastian Kurz va organiza o recepție, joi seara, la care vor participa reprezentanții guvernului austriac. Vineri, președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker se va întâlni cu cancelarul Kurz, iar membrii Colegiului vor discuta cu reprezentanții guvernului federal austriac.

Tot vineri, va avea loc o întâlnire bilaterală a președintelui Juncker cu președintele Republicii federale austriece, ES dl. Alexander Van der Bellen, la Palatul Hofburg. După un dejun de lucru, după-amiaza va fi consacrată unei reuniuni comune a Comisiei Europene și a Parlamentului Austriei, în prezența președinților celor două camere parlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.