Acasă Anchete Interne Cooperare judiciară cu Belgia, pentru destructurarea unei grupări de hoți

Cooperare judiciară cu Belgia, pentru destructurarea unei grupări de hoți

DISTRIBUIȚI

147153 – 17072018 – Poliția Română, prin Direcția de Investigații Criminale, în cooperare cu autoritățile judiciare belgiene, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au finalizat investigațiile într-o cauză de furturi de aparate electronice din societăți comerciale din Belgia. Cinci persoane au fost arestate preventiv.

Poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT, în colaborare Poliția Federală din Belgia, regiunea Hasselt, au desfăşurat în comun investigații, într-un dosar penal de criminalitate transfrontalieră, înregistrat la Tribunalul de Primă Instanţă Limburg/Belgia.

Cercetările din ultimele trei luni au relevat că, în perioada iunie 2017 – iulie 2018, membrii unei grupări de criminalitate organizată, formată din cetățeni români, ar fi comis, prin efracție, zeci de furturi de bunuri electronice din societăți comerciale, situate în zone industriale ale regiunii Hasselt din Belgia. Valoarea prejudiciului este estimat la 500.000 de euro.

În baza unor ordine europene de anchetă emise de autorităţile judiciare belgiene, în cadrul cooperării judiciare internaţionale, la data de 11 iulie a.c., a fost organizată o acțiune comună, atât pe teritoriul Belgiei, cât și în județul Tulcea.

Au fost efectuate opt percheziţii la locuințele cetățenilor români bănuiți în cauză, în urma cărora au fost ridicate bunuri susceptibile a proveni din săvârșirea faptelor sau folosite la comiterea lor. Au fost puse în executare cinci mandate de arestare, patru dintre membri fiind arestați pe teritoriul Belgiei, iar altul arestat în România (urmând a fi predat autorităților judiciare belgiene în vederea continuării cercetărilor în prezenta cauză).

La activităţi au participat și polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea și luptători de intervenții și acțiuni speciale din Poliţia Română. La acțiunea desfășurată pe teritoriul României au participat și reprezentanți ai autorităților judiciare belgiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.