Acasă Externe Agenda Europeana Corina Cretu: Politica de coeziune va continua sa sprijine eforturile de transformare...

Corina Cretu: Politica de coeziune va continua sa sprijine eforturile de transformare a regiunilor in locuri atractive pentru muncă si investitii

DISTRIBUIȚI

146943 – 04072018 –  Comisia Europeană și Banca Mondială au publicat marți, 3 iulie, un nou raport intitulat ”Antreprenoriatul în Uniunea Europeană”, în care sunt evaluate aspectele ce sprijină sau împiedică antreprenorii să își deschidă și extindă o afacere în 25 de orașe din Croația, Cehia, Portugalia și Slovacia. Acesta identifică soluții pentru îmbunătățirea mediului de afaceri la nivel local, precum și pentru economisirea de timp și bani de către companii în cinci domenii-cheie: deschiderea unei afaceri; gestionarea permiselor de construcție; punerea în practică a contractelor; alimentarea cu energie electrică; și înregistrarea drepturilor de proprietate.

”Raportul arată modul în care viața mediului de afaceri și a antreprenorilor poate deveni mai ușoară. Viitoarea politică de coeziune va continua să sprijine eforturile statelor membre pentru a transforma regiunile în locuri cât mai atractive pentru muncă și investiții”, a declarat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu înaintea lansării raportului.

Raportul este a doua publicație dintr-o serie ce analizează mediul de afaceri din UE, marea majoritatea a statelor membre urmând a fi subiectul unor astfel de evaluări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.