Acasă Anchete Justitie Coruptie la Penitenciarul Targu Jiu. Directorul penitenciarului implicat

Coruptie la Penitenciarul Targu Jiu. Directorul penitenciarului implicat

DISTRIBUIȚI

 147184 – 18072018 – Comisarul șef de penitenciare Ion Popescu a cerut și a primit diverse bunuri în schimbul unor favoruri pentru un deținut

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a solicitat marti, 17 iulie 2018, o anchetă la Penitenciarul Târgu Jiu, acuzandu-l pe directorul penitenciarului, comisarul șef Ion Popescu, de infracțiuni de corupție în legătură cu favorizarea unui deținut.

Comisarul șef de penitenciare Ion Popescu este acuzat că, în calitate de director, a solicitat și a primit în mai multe rânduri foloase de la concubine unui deținut în schimbul unor favoruri acordate deținutului, constând în vizite intime, recompense și, implicit, liberarea condiționată în avans.

Sindicaliștii susțin că ”sub masca unor așa-zise sponsorizări, directorul penitenciarului a solicitat numitei MDL medicamente, materiale și utilaje pe care aceasta le-a predat directorului Ion Popescu, fără însă a fi certificată înregistrarea acestora în gestiunea penitenciarului”.

”Faptele directorului Ion Popescu, numitei MDL si detinutului AS se incadreza ca infracțiuni de luare, respectiv, dare de mită și trafic, respectiv, cumpărare de influență (art. 289 – 292 Noul Cod Penal), iar acesta nu este la prima abatere, în 2014 acesta fiind anchetat pentru fapte similare în favoarea deținutului Ionel Manțog”, se arată într-un comunicat de presă.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor va sesiza și organele de urmărire penală existând supiciunea că Administrația Națională a Penitenciarelor îl va face scăpat și de această dată pe directorul Penitenciarului Târgu Jiu, comisarul Ion Popescu.

Anchetatorii vor trebui să verifice și câte alte așa-zise sponsorizări au fost făcute direct către șeful penitenciarului, dar și câte dintre bunuri și cât exact din sumele de bani ‘sponsorizate’ au ajuns la acesta. Aceste documente descoperă doar vârful icebeargului corupției de la Penitenciarul Târgu Jiu, mai acuză sindicaliștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.