Acasă Economie Din nou despre amnistia fiscală

Din nou despre amnistia fiscală

DISTRIBUIȚI
foto: observator.tv

147045 – 06072018 – Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că se lucrează la o posibilă amnistie fiscală, despre care se va discuta, zilele următoare, la nivelul coaliţiei de guvernare şi al guvernului.

”Amnistia fiscală este un subiect pe care îl avem în lucru la nivelul Ministerului de Finanţe, dar nu referitor la domnul Iohannis. Este un posibil mecanism pentru a stimula partea de economie românească. Nu o să vă dau acum detalii la ce se referă această idee, dar este în lucru un astfel de mecanism şi vom discuta în următoarele zile, la nivelul conducerii coaliţiei şi la nivel de Guvern, pentru a vedea exact dacă o astfel de măsură poate fi aplicată şi care vor fi efectele”, a spus Teodorovici.

Ministrul a precizat că o astfel de amnistie fiscală nu se poate aplica în cazul sumei pe care preşedintele ţării ar trebui să o achite către stat în contul chiriilor încasate pentru imobilul din strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, deoarece un astfel de mecanism nu include veniturile din chirii. Întrebat dacă se va institui un prag în cazul unei amnistii fiscale, ministrul a răspuns că o astfel de măsură „nu are prag”.

„Amnistia nu are un prag. Se poate decide dacă cei care sunt în situaţia aceasta, dacă îşi achită, cum a fost în 2015, până la un moment în timp principalul, să li se şteargă, să spunem, penalităţile şi jumătate din dobânzi. Atunci (în 2015 – n.r.) s-a dat maxim din ce se poate da”, a declarat Teodorovici, citat de Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.