Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Borcea, eliberat condiționat

Borcea, eliberat condiționat

DISTRIBUIȚI

146905 – 02072018 

Ultima oră

Tribunalul Ilfov a decis luni definitiv eliberarea condiţionată din închisoare a fostului finanţator al clubului Dinamo, Cristian Borcea.

”În temeiul art. 587 alin. 1 Cpp raportat la art. 59 Cod penal 1969 şi cu aplicarea art. 5 NCp admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul – condamnat Borcea Cristian. Dispune liberarea condiţionată a petentului – condamnat sub puterea MEPI 429/2014 emis de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în baza sentinţei penale 238/2012. Pune în vedere petentului dispoziţiile art. 61 din Vechiul Cod penal privind revocarea liberării condiţionate. (…) Definitivă”, se arată în minuta deciziei.

 Tribunalul Ilfov ar putea pronunţa luni decizia în cazul cererii de eliberare condiţionată din închisoare a fostului finanţator al clubului Dinamo Cristian Borcea.

La 2 mai, magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 au respins, în primă instanţă, cererea de eliberare condiţionată formulată de Cristian Borcea, care execută la Penitenciarul Jilava o condamnare de 6 ani şi 4 luni primită în dosarul transferurilor din fotbal.

La acea dată, avocata lui Borcea, Alice Drăghici, a explicat, în sala de judecată, că fostul finanţator al clubului Dinamo îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat, a plătit prejudiciul reţinut în sarcina lui şi a executat o mare parte din pedeapsa primită – patru ani şi două luni. Drăghici a spus că Borcea a câştigat 385 de zile ca urmare a muncii prestate în penitenciar, a primit recompense şi nu a fost sancţionat.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a cerut respingerea cererii de eliberare condiţionată depusă de Borcea, susţinând că acesta s-a folosit de împrejurări pentru a încălca legea, iar faptele comise sunt extrem de grave.

În 2017, Borcea a mai făcut o încercare de a ieşi mai devreme din închisoare, însă în octombrie anul trecut Tribunalul Ilfov i-a respins cererea de eliberare condiţionată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.