Acasă Social În ultima noapte nu s-a impus măsura evacuării preventive a altor persoane

În ultima noapte nu s-a impus măsura evacuării preventive a altor persoane

DISTRIBUIȚI
foto: stirilekanald.ro

 147052 – 09072018 – În ultimele 24 de ore, Ministerul Afacerilor Interne a acționat cu toate forțele și mijloacele necesare în zonele afectate de inundații.

Conform situației centralizate la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice s-au semnalat efecte la nivelul a 38 localități din 19 județe (AB, AR, BH, BV, BZ, CL, CJ, CT, CV, DB, DJ, GL, HR, MS, OT, PH, SB, TR și VL) și municipiul București

Efectivele MAI au intervenit, în principal, pentru evacuarea apei din 250 de gospodării și subsoluri, decolmatarea a 8 poduri/podețe și pentru degajarea copacilor care au fost doborâți de vânt și a acoperișurilor desprinse.

Pe parcursul nopții nu s-a impus măsura evacuării preventive a altor persoane și nu sunt semnalate persoane blocate sau urgențe medicale care nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, potrivit raportării distribuitorilor de la ora 07.00 se înregistrau întreruperi în alimentarea cu energie electrică la nivelul unei localități din județul Argeș însumând un număr de 332 consumatori. În prezent se acționează cu o echipă în teren pentru remedierea defecțiunilor.

Până în prezent, cele mai afectate județe au fost: Alba – localitatea Șona, Covasna- localitatea Iarăș, Mureș – localitatea Vânători și Sibiu – Ocna Sibiului.

Astfel, la Șona – județul Alba, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 5 case, 22 beciuri, 3 obiective economice, 42 de gospodării, 30 de fântâni și de pe 2 străzi. Au fost evacuate temporar 14 persoane, care au fost cazate în spații puse la dispoziție de autoritățile locale. Peste noapte au rămas evacuate 12 persoane, celelalte  2 persoane s-au întors la locuințele lor.

În localitatea Iarăș – județul Covasna, forțele MAI au intervenit în sprijinul populației, fiind afectate 31 curți, 3 case, 1 anexa, 7 podețe, 11 fântâni și 4 stâlpi de înaltă tensiune. În localitatea Băcel se intervine pentru evacuarea apei dintr-o casă, 13 subsoluri, 8 fântâni și 2 curți.

În localitatea Vânători – județul Mureș, strada Valea Cărbunarilor a fost inundată afectând un număr de 12 case, 25 de subsoluri și 75 de gospodării. La acest moment apa s-a retras.

În localitatea Ocna Sibiului – județul Sibiu s-a intervenit pentru evacuarea apei din 20 curți. Pe parcursul zilei de ieri, forțele MAI au intervenit și în sprijinul populației din localitățile Apoldu de Sus, Cornățel, Sibiel și Săliște.

Alte intervenții pentru evacuarea apei din locuințe, decolmatare fântâni, degajarea copaci căzuți pe carosabil au mai avut loc în județele: Arad, Bihor, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, , Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea și Municipiul București (4 copaci căzuți).

Pentru a asigura coordonarea misiunilor în sprijinul populației și pentru a evalua necesarul de tehnică de intervenție care să fie dislocat din județele fără probleme, în cursul zilei de ieri, secretarul de Stat Raed Arafat a monitorizat din teren intervențiile în județele din Argeș, Vâlcea, Sibiu și Alba, iar inspectorul general al IGSU, generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi, a supravegheat și coordonat din teren intervențiile din zona Moldovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.