Acasă Politic Încă un pas pentru eliminarea plăţii abuzive a taxei pe apa de...

Încă un pas pentru eliminarea plăţii abuzive a taxei pe apa de ploaie

DISTRIBUIȚI

 146928 – 03072018 –  Vasile Varga, deputat PNL, continuă demersurile pentru eliminarea din prevederile legale a plății taxei pe apa de ploaie, care se regăsește abuziv în facturile consumatorilor.

Demersurile parlamentarului urmăresc modificarea şi completarea articolului 36 din Legea 241 din 2006, privind Serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare, astfel încât plata apei de ploaie să revină doar în responsabilitatea autorităţilor locale.

Luni, 2 iulie 2018, Vasile Varga a susținut în Parlamentul României o declarație în care a precizat motivele pentru care această plată trebuie să dispară de pe umerii cetăţenilor. Odată cu intrarea în vigoare a modificărilor la actul normativ, consiliile locale vor putea adopta hotărâri pentru scutirea populației de la plata colectării, transportului, epurării și evacuării apelor pluviale, serviciile urmând a fi suportarea din bugetul local, în limita disponibilităților și a sumelor alocate cu această destinație.

”Am inițiat acest proiect legislativ având  în vedere nedreptatea la care sunt supuși cetățenii de către furnizorii de servicii de alimentare cu apă și canalizare, precum și de către unele administrații locale. Inițiativa are la bază numeroase petiții și sesizări pe această temă venite din partea consumatorilor, dar și decizii ale instanțelor, care au eliminat plata taxei în diferite comunități. Ca să vă dau un exemplu, numai la Brăila, o petiție în sensul eliminării nedreptăților venite din partea furnizorului de apă și canal a beneficiat de suportul a peste 10.000 de cetățeni. Sper ca săptămâna aceasta să scăpăm de acest bir!”, a declarat Varga.

Modificarea legii va fi un pas important în înlăturarea abuzurilor făcute de furnizorii de apă și canalizare. Proiectul a trecut de Senat la finalul lunii mai, iar cel mai probabil în această săptămână va intra la votul final în Camera Deputaților, care este for decizional.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.