Acasă Social Mai sunt valabile avertizari hidrologice până luni, 2 iulie, la orele 16.00

Mai sunt valabile avertizari hidrologice până luni, 2 iulie, la orele 16.00

DISTRIBUIȚI

 146906 – 02072018 –  Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit și permanent în sprijinul populației afectate de inundații, chiar dacă avertizările meteorologice și hidrologice au fost restrânse, iar situația a început să revină la normal în zonele afectate.

În weekend, angajații MAI au intervenit pentru salvarea/evacuarea a 45 persoane.

În acest moment nu mai sunt atenționări sau avertizări meteorologice în vigoare.

Mai sunt valabile avertizari hidrologice până luni, 2 iulie, la orele 16.00.

După finalizarea intervențiilor în zonele afectate, autoritățile locale vor face evaluarea pagubelor produse și se vor analiza variantele pentru sprijinirea populației în vederea refacerii locuințelor afectate.

Traficul rutier a fost afectat pe 5 drumuri naționale și 13 drumuri județene, iar traficul feroviar a fost întrerupt pe 2 tronsoane de cale ferată, secția 205 Băbeni – Alunu la km feroviar 34+400 de metri și secţia de cale ferată 403 Braşov – Întorsura Buzăului pe raza localităţii Budila, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri.

De asemenea, la primele ore ale diminetii de duminică se înregistrau întreruperi în alimentarea cu energie electrică în 5 localități din 3 județe (CV, HR și SV) unde erau afectați peste 200 de consumatori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Neamț a fost convocat pentru analizarea situației de pe râurile Siret și Moldova, unde s-au înregistrat creșteri ale debitelor și luare măsurilor necesare.

Pe toată perioada în care efectele fenomenelor meteorologice s-au manifestat, Ministerul Afacerilor Interne a acționat cu peste 20.000 de angajați și aproximativ 7400 mijloace tehnice de intervenție.

Situația la nivel național este în continuare monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul MAI pentru ca intervențiile în teren să se desfășoare în condiții optime din punct de vedere al resurselor alocate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.