Acasă Anchete Justitie Manualul unic e neconstituțional

Manualul unic e neconstituțional

DISTRIBUIȚI

147189 – 19072018 – Legea Manualului școlar, prin care coaliția PSD-ALDE a fost acuzată că instaurează un monopol pe piața manualelor, a fost declarată neconstituțională.

”Dacă această lege nu era blocată de opoziție la CCR, efectele ei ar fi fost extrem de nocive și însemna o întoarcere în timp la manualele unice din perioada comunistă, cu riscul ideologizării lor, mai ales în cazul disciplinelor umaniste, precum istoria și limba și literatura română”, consideră senatorul USR Mihai Goțiu, membru al Comisiei pentru Învățământ, cercetare, tineret și sport din Senatul României.

Parlamentarii USR au transmis, începând cu toamna anului 2017, mai multe întrebări și interpelări Ministerului Educației, legate de realizarea manualelor pentru anul școlar 2018/2019, inclusiv o interpelare adresată prim-ministrului Viorica Dăncilă prin care s-a solicitat o anchetă a Corpului de Control privitoare la modul abuziv și ilegal prin care se realizează manualele.

Decizia de ieri cu privire la Legea Manualului Școlar vine după ce CCR, în primăvară, a declarat ca neconstituțională și Legea Editurii unice, inițiată de Guvernul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.