Acasă Economie Marile despăgubiri…

Marile despăgubiri…

DISTRIBUIȚI

 147328 – 31072018 – Crescătorii de porci afectaţi de pierderea animalelor din cauza pestei porcine africane au primit până în prezent despăgubiri de peste 130.000 de lei, a anunţat Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Despăgubirile se acordă atât pentru animalele ucise în vederea lichidării focarelor de pestă, dar şi pentru pagube colaterale, iar fondurile necesare sunt asigurate de ANSVSA, cu încadrarea în bugetul aprobat şi rambursate ulterior de Comisia Europeană.

Despăgubirile se acordă în baza evaluărilor realizate de către o comisie specială, iar plata acestora se face la valoarea de piaţă, în termen de 90 de zile de la tăierea sau uciderea porcilor. Până la această dată au fost finalizate 51 de dosare de evaluare aferente despăgubirilor pentru gospodăriile populaţiei, dintre care 34 au fost plătite, iar 16 urmează să fie plătite astăzi (n.r. luni, 30 iulie 2018), potrivit reprezentanţilor sanitari veterinari. Suma alocată acestor despăgubiri este de 130.000 de lei, preţul acordat per kilogram este cupris între 8 şi 12 lei.

Alte 40 de dosare de evaluare sunt în curs de finalizare, urmând a fi transmise către ANSVSA în scurt timp, restul de 349 sunt în diferite stadii de analiză în cadrul comisiilor de evaluare organizate la nivel judeţean.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.